Годишна изложба от бижута показва галерия „Папийон“
„Огледални образи“ се открива в четвъртък
Публикувана: 17 Feb 2020 | 14:28

Да се вгледат в огледалните образи на творците, изразени в бижута. Такова предизвикателство отправя към ценителите варненската галерия Le Papillon. Откриването е  на 20 февруари /четвъртък/ от 16:00  часа.

 

Постоянството в желанието ни да предизвикаме въображението на твореца, да култивираме вкус и интерес към бижутата, като изящна, уникална форма на израз у зрителите, превърнаха в обичана и следена традиция Годишната Бижутерска Сборна Изложба на Арт Галерия Le Papillon. Този своеобразен ритуал за събуждане на красотата в началото на годината се очаква с любопитство и вълнение от редица почитатели на накитите. 10-тото издание на Годишната Бижутерска Сборна изложба е на тема ОГЛЕДАЛНИ ОБРАЗИ / MIRROR IMAGES. Всяко издание продължава първоначалната концепция на проекта за ежегоден обзорен преглед на това обичано изящно и приложно изкуство. То я надгражда с  развитието на дизайна и ювелирния изказ в мащаб и провокира раждане на нови колекции.

С интерес галерията следи не само новите произведения на любими дизайнери, но и идеите на нови автори, представяни за първи път в пространството. Участниците в ОГЛЕДАЛНИ ОБРАЗИ / MIRROR IMAGES тази година са 48 носители на уникални идеи и естетиката на съвременните тенденции. Наред с утвърдените дизайнери и бижутери, в това издание участие отново имат и студенти от Катедра „Метал“ към НХА – ателието за бижута с проф. Димитър Делчев и д-р Мирена Златева. А разнообразието от материали е наистина голямо: благородни метали – сребро и злато;  скъпоценни и полу-скъпоценни камъни; перли; естествени материали от природата, като дърво, рог, семена, порцелан; текстил; тъкана мед, както и всички други съвременни материали.

 

Идеята на изложбата е да напомни, че функцията на бижуто е не само да ни украси, да изрази нашия стил, принадлежност, вкус, но и да носи радост и удовлетворение от физическото докосване до малката изящна пластика, да носи естетическа наслада от форма, обем, цвят, както и материалното усещане за пълнота от присъствието на обекта. Че бижуто е лично и интимно изкуство, което свързва автор и зрител по силно деликатен и дълбок начин. Участниците  10-тото издание на Годишната ни Бижутерска Сборна изложба на тема ОГЛЕДАЛНИ ОБРАЗИ:

 

Август Спасов, Александра Ангелова, Александър Пенев, Ангелина Цветкова, Анжело Красини, Антоанета Щерева, Биляна Копоева, Благовеста Кенова, Богдана Топрева, Борислав Кръстев, Василена Станчева, Вари Айрапетян, Велислава Божинова,  Виктор Павлов, Владимир Ванков, Владимир Николов, Владимир Радоев, Вяра Иванова, Гергана Труканова, Грагат Арайпетян – Грант, Даниела Андреевска, Даниела Радоева,  Даяна Казакова, Детелина Живкова, проф. Димитър Делчев, Евгения Иванова, Евгения Илкова, Евгения Цанкова, Елена Кафеджийска,  Йосиф Йосифидис-IOSIF, Калина Чанкова, Калина Филчева, Камена Сиракова, Лена Старибратова, Мария Стоянова, Мира Джамбазка, д-р Мирена Златева, Невена Велева, Николай Сърдъмов, Петя Танева, Ралица Дековска, Севдалина Иванова, Симеон Шомов, Снежана Нейкова, Теодор Лулчев, Теодора Савова, Явор Кондов, Яна Танковска.

Експозицията може да бъде разгледана до 18-ти март.

 

Френският „Фигаро“ отрази отлагането на Балетния конкурс във Варна

Коментари ( 0 )