Показаха оригиналните знамена на българското опълчение във Варна (СНИМКИ)
Изложбата „Знамена на свободата“ ще гостува във Варна до 26 март
Публикувана: 28 Feb 2020 | 12:52

В навечерието на Националния празник  3 март във Военноморския музей (ВММ) беше открита изложбата „Знамена на свободата“ с три от петте знамена на Българското опълчение, които за първи път напускат експозицията на Националния военноисторически музей (НВИМ) в София.


„Тези емблематични знамена се показват много рядко и варненската публика ще има възможността да ги види за пръв път в рамките на изложбата „Знамена на свободата“, каза директорът на НВИМ доц. д-р Соня Пенкова. Тя подчерта, че се надява в бъдеще повече знакови експонати на НВИМ да присъстват във временните експозиции на Военноморския музей. Директорът на ВММ д-р Мариана Кръстева изрази своята увереност, че изложбата ще предизвика силен интерес сред жителите и гостите на Варна.
 

На събитието присъстваха флотилен адмирал Георги Пенев, заместник-командир на Военноморските сили, Коста Базитов, заместник-кмет на Община Варна, Владимир Климанов, генерален консул на Русия във Варна, офицери, представители на морски организации и фирми, ветерани от търговския и военния флот и граждани
.

Изложбата „Знамена на свободата“ може да бъде разгледана във Военноморския музей до 26 март.

 

Снимки: Пламен Гутинов

 

 

 

 

Коментари ( 0 )