IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
16:24 | 25 март 2020
Обновен: 18:15 | 24 април 2024

Варненският драматичен театър със специално издание на "Театърът чете от вкъщи"

То ще бъде за световния ден на театъра

По материала работи: Пламен Янков
Варненският драматичен театър със специално издание на "Театърът чете от вкъщи"

В Световния ден на театъра 27 март 2020, точно в 00.00 часа, Варненският драматичен театър ще публикува в своята фейсбук страница. Посланието за Световния ден на тетъра във видео, записано от Здравко Кънчев от Театрална академия "Питър Пан" при Държавен куклен театър Варна, който спечели публиката с ролята си на Момчето в постановката "Драконът" от Евгений Шварц на Драматичен театър "Стоян Бъчваров", реж. Явор Гърдев.
 

Акцент в Посланието за Световния ден на театъра 2020, отправено от режисьора Шахид Надийм от Пакистан, е благородната роля на театъра да насърчава и мобилизира човечеството да се измъкне от пропадане в бездната.
 

Изречено от един млад човек, това послание ще бъде по-въздействащо, убеден е актьорът и режисьор Стоян Радев, автор на online проекта "Театърът чете от вкъщи" на Варненския драматичен театър.
 

Очаквайте специалното издание за Световния ден на театъра на „Театърът чете от вкъщи“, за който дизайнерката Славяна Иванова подготви нова визия.


Четете още: Драматичният театър във Варна продължава с онлайн платформата "Споделени представления"
 

 

Коментари

Новини Варна