IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
15:14 | 20 май 2020
Обновен: 02:01 | 27 февруари 2024

Отлагат връчването на награди „Варна“

Церемонията ще бъде на Празника на града

По материала работи: Слав Велев
Отлагат връчването на награди „Варна“

Церемонията за връчване на награда „Варна“ се отлага тази година заради ограниченията, свързани с пандемията от коронавирус, съобщиха от пресцентъра на Община Варна.

 

Престижните награди, които традиционно се раздават в навечерието на 24-ти май, ще бъдат връчени тържествено в Деня на Варна.

 

Тазгодишните номинации за награда „Варна“ в областта на културата, образованието и науката вече са определени от съответните експертни комисии и жури. Три колектива, двама ученици и един учител са предложени за отличието в системата на предучилищното и училищното образование.

 

В сферата на науката и висшето образование номинациите са общо седем – на трима уважавани професори и четири научни колектива. В областта на културата са номинирани петима творци и три творчески екипа.

 

Техните имена предстои да бъдат одобрени от ресорните комисии в местния парламент, а окончателното решение ще вземе Общинският съвет.

 

Награда „Варна“ се връчва ежегодно от кмета и от председателя на Общинския съвет на тържествена церемония. Имената на наградените се вписват в почетната книга на града.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна