IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
15:45 | 8 юни 2020
Обновен: 10:15 | 20 април 2024

Откриват изложба на Лора Маринова и Димитър Борисов във Варна

Експозицията се нарича "Паралелно"

По материала работи: Ставри Таргов
Откриват изложба на Лора Маринова и Димитър Борисов във Варна

От 10 юни 2020 година Арт Галерия Ларго ще представи двама обичани варненски автори – Лора Маринова и Димитър Борисов с изложба – живопис „Паралелно“.

 

Дъщерята на Янко Маринов присъства непрекъснато в изложбените салони на галерията, има три самостоятелни изложби – живопис в „Ларго“, тя е един от художниците на десетилетието на галерията.

 

Нейният съпруг Димитър Борисов участва в няколко емблематични проекта на галерията в годините. Двамата имат седем съвместни изложби в България и в чужбина, така че този формат на изява е добре познат за тях.

 

Интересното в настоящия проект е, че той има ретроспективен характер за Димитър Борисов. Докато Лора Маринова се представя само с творби, специално рисувани за изложбата в „Ларго“, то спътникът ѝ в живота показва картини от близо 40 години творчески път. Представяйки своя съпруг Димитър Борисов, Лора описва неговото участие в изложбата така:

 

„Митко представя четири свои различни етапа в живописта. През първия период той е художник в Девня. Неговото ателие е гостоприемно за приятели, за колеги от Варна и известни софийски художници, които идват, за да „дишат девненски въздух“. „Да усетят пулса на времето“ – както се казваше тогава.

 

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна