IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
16:37 | 25 юни 2020
Обновен: 06:29 | 18 април 2024

Живопис на Хинко Хинков редят в галерия Графит

Платната на плевенския художник могат да бъдат видяни от 1 до 24 юли

По материала работи: Слав Велев
Живопис на Хинко Хинков редят в галерия Графит

Изложба живопис на плевенския художник Хинко Хинков излага варненската галерия “Графит”. Откриването на експозицията е на 1 юли от 18:30 часа. В залите на галерията са подредени 22 картини на художника, които може да бъдат разгледани от до 24 юли.

 

Роденият на 24. Май 1952г. в гр. Плевен Хинко Хинков е самоук художник, който и до днес няма академично образование в сферата на изкуството.

От 1978г. участва редовно в общи регионални и национални изложби и е член на Съюза на българските художници. Има реализирани над 20 самостоятелни изложби и участия в множество пленери. Негови творби са притежание на Националната Художествена Галерия, Софийска Градска Художествена Галерия, Градска Художествена Галерия – Плевен, Художествени Галерии в Габрово, Ловеч, Търговище, Сливен, както и в частни колекции в страната и чужбина. Живее и работи в Плевен.

 

 

Хинко Хинков твори в сферата на живописта. Стилът му е специфичен и може да бъде определен като наивен реализъм. Характерно за него е че рисува от натура и всичките му картини представят реално съществуващи места.

Коментари

Новини Варна