IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
08:38 | 26 юни 2020
Обновен: 16:36 | 27 март 2024

Художествен пленер се провежда в Двореца в Балчик

Темата е „Пространство и време“

По материала работи: Слав Велев
Художествен пленер се провежда в Двореца в Балчик

От 22 юни в Двореца в Балчик за втора поредна година се провежда художествения пленер „ПРОСТРАНСТВО И ВРЕМЕ“. В първото издание през август 2019 г. участие взеха художници от Русия, Латвия, Украйна и България.

 

Тази година бяха поканени творци от Украйна и Полша, но поради възникналата пандемия от COVID – 19 е невъзможно те да присъстват.

 

Теменуга Димова, Огнян Кузманов, Димитър Райколов, Живко Желязков, Милена Костуркова и Петър Петров са шестте изявени художници, които в рамките на една седмица попиват от неповторимата красота на архитектурните забележителности и ценните артефакти на Двореца, за да сътворят уникални платна с подчертана индивидуалност.

 

Всеки художник се откроява със своя присъщ почерк и креативност, а в компилация трудът им създава ярка палитра от разнородни картини. За всички ценители на живописта творенията от пленера ще бъдат представени в изложба “Дух и материя”.

 

Заповядайте на 28 юни от 18 ч. в “Каменна зала”.

Коментари

Новини Варна