IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
10:41 | 25 юли 2020
Обновен: 04:53 | 27 март 2024

Започват “Дни на класиката в Балчик”

Фестивалът се провежда на брега на морето

По материала работи: Слав Велев
Снимка:Balchik Classic Days

“Дни на класиката в Балчик” ще събере почитателите на музиката за единадесети път с изпълнители от България, Румъния, Босна и Херцеговина, Германия и Бразилия. Фестивалът ще се проведе на брега на морето и ще срещне публиката с участниците на откритата сцена на Туристическия и информационен център “Мелницата”, съобщават организаторите.

 

Началото ще бъде дадено днес,  25 юли /събота/ с концерт на перкусионистката Виви Василева – най-малката сестра на именития цигулар Васко Василев. Изключително атрактивната Виви, жънеща успехи на най-големите световни сцени, е поканила за свой партньор на подиума бразилския китарист Лукас Кампара Диниз.

 

Сред участниците във фестивалните вечери са музиканти от Оркестъра на Румънското национално радио, Националната филхармония на северната ни съседка, джазмените от “Фънкалеро”, виртуозният китарист от Босна и Херцеговина Санел Реджич, китарен ансамбъл “Академика”, столичният Филхармоничен духов квинтет и “Кварто квартет”.

 

Водещите солисти на оперите в Бургас и Варна заедно с техните оркестри ще задоволят нестихващия интерес на фестивалната публика към вокалното изкуство. “Дни на класиката в Балчик” ще завършат в първия ден на месец август с бляскава оперна гала на Държавна опера Варна под диригентската палка на Григор Паликаров.

 

Организатор на събитието е фондация “Академия класика”, а Община Балчик осигурява финансовия ресурс на традиционната за Белия град културна проява. Събитието ще премине под патронажа на кмета на Община Балчик г-н Николай Ангелов.

 

Програмата на фестивала може да видите ТУК.

 

Всички концерти ще бъдат излъчвани на живо в страницата на фестивала.

 

Черно море


 

Коментари

Новини Варна