IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
12:26 | 5 август 2020
Обновен: 15:13 | 26 април 2024

Кино без пари въртят на Карантината

Продължава филмовият фестивал на плажа в "Аспарухово"

По материала работи: Слав Велев
Кино без пари въртят на Карантината

При вход свободен продължава шестото издание на Международния кинофестивал “Карантината” на плажа до едноименното рибарско селище в кв. ”Аспарухово”.

 

В програмата на фестивала са включени 44 късометражни филма от 22 държави в жанровете игрален, документален, анимация, експериментално кино.

 

В оставащите две фестивални вечери, варненци могат да гледат общи 16 филма. Прожекциите са със свободен достъп. Осигурен е безплатен транспорт за публика и гости - всеки ден към "Карантината" ще тръгва бус, съответно в 18,30 ч. и в 20.00 ч, пред школа „Дедал” (сградата на Стоматологията). Към центъра на града транспортът от Аспарухово ще бъде в 22.00 и в 23.30 часа.

 

В условията на Covid-19 организаторите са взели всички необходими мерки за безопасното провеждане на събитията. Всички столове ще бъдат разположени на необходимата дистанция един от друг, ще бъдат осигурени дезинфектанти на ключови места във фестивалната зона, ще се избягват струпвания на големи групи от хора.

 

Програмата на фестивала ТУК

Коментари

Новини Варна