IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
12:28 | 13 август 2020
Обновен: 08:04 | 27 март 2024

"Парижката Света Богородица“ с премиера във Варна

Мюзикълът е съвместен проект на Театрално-продуцентски център-Варна и "Варненско лято"

По материала работи: Слав Велев
"Парижката Света Богородица“ с премиера във Варна

В навечерието на Деня на Варна ще бъде представена премиерата на мюзикъла „Парижката Света Богородица” - на 14-ти август от 21 ч. в Летния театър. Постановката е съвместен проект на Театрално-продуцентски център-Варна и Международният музикален фестивал „Варненско лято“.


Хитовият спектакъл по музика на Рикардо Кочанте се реализира от Държавна опера-Варна под режисурата на Петко Бонев и диригентството на Страцимир Павлов. В образа на Есмералда ще се превъплъти Лилия Илиева, Клод Фроло ще е Драгомир Шопов, Квазимодо - Гео Чобанов, Феб дьо Шатопер – Александър Баранов, Фльор дьо Лис дьо Гондельор - Мария Павлова, Пиер Гренгоар - Момчил Караиванов, а Клопен Труйфлу - Николай Колев. Подтекстове в режисьорското решение на Петко Бонев и визията на спектакъла със сценограф и костюмограф Ася Стоименова и 3D мапинга от Elektrick.Me, дават възможност величествената катедрала може да се види в ненакърнената си цялост. Оркестрацията и музикалното ръководство са дело на Данко Йорданов, а диригент е маестро Страцимир Павлов. Текстът е на Люк Пламондон, а преводът на Лилия Бонева, хореограф на спектакъла е Станислава Томова.


Билети на цена от 15, 20, 30 и 40 лв., се продават на касите на ТМПЦ – Варна и онлайн мрежите.

Коментари

Новини Варна