Деца правят рисувани филми в галерия “Графит”
Инициативата е част от съпътстващата програма на Световния фестивал на анимационния филм във Варна
Публикувана: 12 Sep 2020 | 9:20

И през тази година около 20-ина деца се включиха в ателието по анимация, което е част от съпътстващата програма на Световния фестивал на анимационния филм, който за 16-и път се провежда във Варна. Домакин на уъркшопа отново е галерия “Графит”. При спазване на всички противоепидемични мерки, малките творци се учат как да създадат свой герой и да го раздвижат с магията на анимацията. Техен лектор и през тази година е французойката Карин Миралес, която води ателието почти от неговото създаване.

 

Интересът на младите хора, които искат да се научат да анимират ме връща тук всяка година. По време на курса им показвам как да вдъхнат живот на хартията. Персонажите не могат да се движат сами. Аниматорите ги рисуват кадър по кадър и после ги задвижват. Много е вълнуващо. А на мен работата с деца ми дава много позитивна енергия“, разкрива Карин Миралес, цитирана от ВарнаУтре.

 

Част от децата, които се включиха в ателието са възпитаници на школа „Братя Люмиер“ към ОДК. И през тази година малките аниматори са подпомагани от студенти в НБУ.
 

Готовите анимации на децата ще бъдат представени по време на закриването на фестивала в неделя. Церемонията започва в 19 часа в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

Коментари ( 0 )