Фестивал на късометражното кино започна във Варна
Снощи бе открито 17-ото издание на IN THE PALACE International Short Film Festival
Публикувана: 16 Sep 2020 | 17:05
Снимка: Пламен Гаврилов

Снощи във Варна беше открито 17-ото издание на най-големия фестивал за късометражно кино в района и единствен по рода си в страната IN THE PALACE International Short Film Festival, съобщават организаторите.

 

Той се провежда във ФКЦ - Варна и ще продължи до 22 септември, а зрителите ще могат да видят 128 филма, разделени в пет програми.

 

„Искаме да напомним, че всеки закупил Фестивален билет ще има пълен достъп за фестивала, неговите прожекции и събития. Притежателите на този билет ще получат още колекционерска тениска, каталог, персонален бадж със снимка и торба с тематичен дизайн. Петима от всички закупили Фестивален билет ще получат и уникалната възможност да се превърнат в жури на фестивала и да изберат кой филм да получи Наградата на публиката“, разказва Цанко Василев, директор на IN THE PALACE.

 

За среща с публиката във Варна ще дойдат създателите на българските филми, като сред тях са актьорите Бойко Кръстанов, Ева Тепавичарова и Иван Савов, сценаристът Емил Спахийски и продуцентът Борислав Чучков. „Всички срещи ще се провеждат от 11:00 часа и ще бъдат излъчвани на живо във Фейсбук страницата на Фестивала, както и в страниците на нашите партньори от Domino’s и NOVA. Разбира се препоръчваме на всеки да дойде и да гледа филмите, след което да се срещне на живо със създателите“, завършва Цанко Василев.

 

С по един лев от всеки продаден билет на фестивала се генерира фонд за финансирането на нови късометражни филми.

 

Черно море

Коментари ( 0 )