IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
15:38 | 30 септември 2020
Обновен: 18:36 | 24 април 2024

Утре Варненската опера празнува Деня на музиката с "Най-доброто от Андрю Лойд Уебър"

Много настроение очаква публиката с любими моменти от „Йосиф и неговата пъстра дреха“, „Исус Христос суперзвезда“, „Любовта никога не умира“, „Котки“ и „Евита“

По материала работи: Ставри Таргов
Утре Варненската опера празнува Деня на музиката с "Най-доброто от Андрю Лойд Уебър"

Ефектен анонс преди официалния старт на сезона ще бъде спектакълът, с който Държавна опера – Варна, ще отпразнува заедно с публиката на морската столица Международния ден на музиката 1 октомври.

 

Трупата е избрала един от най-аплодираните спекакли на фестивала „Опера в Летния театър“ за празничната вечер - мюзикъл галата "Най-доброто от Андрю Лойд Уебър". В него ще видим емблематични моменти от продукциите на Държавна опера - Варна, създадени по музика на Уебър през последните десетина години.

 

Ще звучат любими теми от „Йосиф и неговата пъстра дреха“, „Исус Христос суперзвезда“, „Любовта никога не умира“, „Котки“ и „Евита“, както и Пие Йезу (Pie Jesu) от „Реквием“ на Уебър.

 

Концерт-спектакълът е по идея на проф. Светозар Донев, режисьор е Сребрина Соколова, диригент Страцимир Павлов. Изпълнители са изявените солисти на Варненската опера Жана Костова, Момчил Караиванов, Калина Жекова, Борислав Веженов, Нейчо Петров-Реджи, Мария Павлова, Свилен Николов, Вяра Железова, Лиляна Кондова, Людмил Петров, Пламен Георгиев, Николай Димитров, Белла Петрова. С участието на оркестър, хор и балет на Държавна опера - Варна.

 

Официалното откриване на сезона ще бъде на 7 октомври Зала 1 на Фестивалния и конгресен център с мащабен концертен спектакъл на „Кармина Бурана“ от Карл Орф под палката на маестро Емил Табаков.

 

С участието на Оркестъра и хора на Държавна опера Варна, смесения хор на БНР с диригент Любомира Александрова и Варненската детско-юношеска опера. Солисти ще бъдат Ирина Жекова, Димитър Арнаудов и Иво Йорданов.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна