IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
12:35 | 14 октомври 2020
Обновен: 18:38 | 24 април 2024

Музикалното във Варна с концерт, въпреки ковид

Славянска музика ще звучи на „Варненско лято за деца“

По материала работи: Слав Велев
Музикалното във Варна с концерт, въпреки ковид

Любимите концерти на варненските малчугани от поредицата „Варненско лято за деца“ продължават при спазване на всички мерки за безопасност в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. На 18 октомври Симфоничният оркестър на НУИ „Добри Христов“ под палката на маестро Страцимир Павлов ще излезе на сцената, за да поведе родители и деца на музикално пътешествие с „Приказките на Госпожа Виола“. Това съобщават от школото, което бе основно дезинфекцирано, след като ученик в дванадесети клас бе диагностициран с COVID-19.

 

В момента занятия се провеждат редовно, като училището не е затваряло врати, въпреки случая на коронавирус в школото.

 

Концертът е тази неделя, 18 октомври от 11 часа във Фестивален и конгресен център – Варна.

 

Г-жа Виола - Румяна Петрова ще бъде водещ на спектакъла, в който музикални и танцови теми на композитори от Русия, Украйна и България ще се сплетат в пъстра плетеница. Темата на концерта е „Магията на славянската музика“.

 

Концертът е безплатен за децата до 6-годишна възраст, входът за по-големите и родителите е с билет на символичната цена от 2 лв., като билетите са с места, които трябва да се спазват заради мерките за безопасност.

Коментари

Новини Варна