Във Варна започва 12-тата кампания „Изкуството за деца в нужда“
Художествени творби и ръчно изработени картички ще се продават благотворително онлайн
Публикувана: 16 Oct 2020 | 11:34

В деня на покровителя на художниците Св. Лука 18 октомври, Фондация „Св. св. Константин и Елена” обявява началото на 12-тата благотворителна инициатива „Изкуството за деца в нужда” в подкрепа на деца, младежи и девойки в неравностойно положение.

 

Кампанията за подпомагане на подрастващи в риск съществува от 2009 г. и се реализира с продажба на художествени произведения от каталога на Фондацията - живописни творби, графики, рисунки, малки пластики, фотографии и икони, дарени изцяло или частично от автори и галерии в името на децата.

 

Благотворителната инициатива е активна онлайн. Творби могат да бъдат откупени в е-магазина на  https://foundation.bg/art-donation  или във Facebook на http://bit.ly/2fa6ZGq. Тази година кампанията е съпроводена с нова инициатива – за децата от ЦНСТ „Изгрев“, ЦНСТ „Другарче“ и ЦСОП“ Св. св. Кирил и Методий“ в с. Кривня са организирани творчески работилници за ръчна изработка на коледни картички, които през декември ще бъдат включени в онлайн продажба в рамките на благотворителната кампания.

 

Желаещите да подкрепят инициативата могат да изберат творба и от сборната изложба „Изкуството за деца в нужда“, която ще бъде експонирана от 30 ноември 2020 г. до 30 януари 2021 г. в Галерия „Графит“ във Варна.

 

Кампанията е в полза на над 100 деца в неравностойно положение от Варна и региона. 

 

Набраните средства се изразходват целево – за образователните потребности на децата, за участието им в проекти и курсове, за организация на свободното им време, за по-добра битова среда и личен комфорт.

 

Черно море

 

    

 

Коментари ( 0 )