Хари и Меган обявиха името на първото си бебе
Публикувана: 8 May 2019 | 20:11

Британският принц Хари и съпругата му Меган обявиха, че синът им ще бъде наречен Арчи.

 

Така те официално сложиха край на месеците интензивни спекулации.

 

 

"Херцогът и херцогинята от Съсекс с удоволствие обявяват, че са кръстили първото си дете Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор", съобщиха двамата на профила си в Instagram.

 

Бебето беше показано за първи път в сряда.

 

Меган сподели, че синът й е много спокоен и е „просто мечта“.  След това двамата родители се засмяха и принц Хари каза: „Ние знаем от кого от двамата е взел това”.

 

Той описа родителството като „страхотно и невероятно“. „Минаха само два дни и половина, но ние сме толкова развълнувани да имаме нашата малка радост”, допълни херцогът на Съсекс.

 

Новороденият Арчи е седми в списъка с наследници на британската корона, но няма веднага да стане принц. Най-вероятно той ще носи титлата херцог на Съсекс, тъй като е първородното мъжко дете на двойката.

 

Фамилията Маунтбатън е британският превод на германската фамилия Батенберг, от която е и първият български княз, управлявал нашата страна след освобождението от турско робство през 1878 г. Неговите двама братя сключват през 80-те години на 19 век успешни бракове с дъщерите и внучките на кралица Виктория /1838-1901 г./. Принц Филип, сегашният съпруг на кралица Елизабет Втора, по майка принадлежи също към фамилията Маунтбатън/Батенберг.

 

Фамилията Уиндзор е въведена в разгара на Първата световна война, с нея британската кралска фамилия къса с германската династия Сакс-Кобург-Гота, от която са българските царе до 1946 г.

 

daricknews.bg

Коментари ( 0 )