Принц Хари след отказа от титлите: Нямах друг избор!
Той и Меган Маркъл искали да служат без публично финансиране
Публикувана: 20 Jan 2020 | 16:39

Принц Хари заяви, че "не е имал друг избор" в първата си публична реч след като бе обявено, че той и съпругата му Меган Маркъл се отказват от публичната си роля на благородници.

 

Херцогът на Съсекс произнесе емоционална реч на благотворителна вечеря в Лондон. Той обясни, че той и съпругата му се надявали да "продължат да служат на Кралицата", но без публично финансиране.

 

"За съжаление това не беше възможно", заяви Хари.

 

Това бе неговата първа реч след като миналата сряда двойката обяви, че иска да се оттегли от ролята си на "работещи" благородници.

 

Принц Хари подчерта, че той и Меган не се оттеглят.

 

"Обединеното кралство е мой дом и място, което обичам, това никога няма да се промени", заяви той.

 

Херцогът на Съсекс присъства на благотворителна вечеря на "Sentebale", благотворителна организация, на която той е съосновател. Организацията помага на деца, заразени с вируса на ХИВ в Южна Африка.

 

"Само мога да си представя какво сте чули и вероятно прочели през последните седмици, така че искам да чуете от мен истината, доколкото мога да споделя, не като принц или херцог, а просто като Хари", заяви той.

 

Хари заяви, че той винаги ще има "най-голямо уважение за моята баба, моят командир".

 

"Надеждата ни беше, че ще продължим да служим на Кралицата, на Oбщността на нациите, както и на военните асоциации, но без публично финансиране. За съжаление това не беше възможно", заяви той.

 

"Приех това, с пълното съзнание, че това не променя кой съм и колко съм отдаден", допълни той.

 

Пред присъстващите той допълни, че се надява да продължи дейността на майка си принцеса Даяна в подкрепа на заразените с ХИВ и СПИН.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари ( 0 )