Груба грешка! Не изхвърляйте водата, в която сте варили яйцата
Яйцето е eднo oт нaй-изyмитeлнитe твopeния нa пpиpoдaтa
Публикувана: 13 Feb 2020 | 12:37

Груба грешка! Вече няма да изхвърляте водата, в която варите яйцата. Те са една от най-консумираните храни по света. Вие не само можете да ги приготвите под различна форма, но трябва да имате предвид, че са богати на много разнообразни хранителни вещества.

 

Яйцата са eднo oт нaй-изyмитeлнитe твopeния нa пpиpoдaтa. Освен храна те могат дa бъдат oт пoмoщ в peдицa cитyaции и чpeз cвoитe чepyпĸи. Bcеки ден повечето хора изxвъpлят дeceтĸи чepyпĸи, зaщoтo cмятат, чe тe ca aбcoлютнo нeпoтpeбни. Всъщност всяка черупка cъдъpжa пoчти 95 пpoцeнтa ĸaлциeв ĸapбoнaт.

 

Знаете ли, че тази вода би могла да се използва вместо тор за вашите цветя? Във водата, в която варите яйцата, има органичен калций, който спомага за заздравяване на кореновата система на всички видове цветя. Поради тези си съставки тя е чудесна витаминозна храна за вашите цветя и растения. Може да ви дадем и друг полезен съвет за подобряване на почвата – когато водата, в която се варят яйцата, кипне, от черупките им се отделят и много други полезни минерални соли, които допринасят за растежа и развитието на вашите цветя и растения. Вместо да харчите пари за изкуствени торове, вие можете веднъж месечно да поливате цветята си с водата, в която сте варили яйцата. Препоръчително е тя да се използва веднага, след като изстине, за да запази своите полезни свойства.

 

zdrave.to

 

Прочетете още: Само за мъже! Какво да подарим на Св. Валентин, за да ни пуснат на купона за Св. Трифон

Коментари ( 0 )