Канада няма да плаща за охраната на Меган и Хари
Съобщението идва от властите в страната
Публикувана: 28 Feb 2020 | 14:30

Принц Хари и Меган Маркъл ще трябва сами да плащат за охраната си.
 

След като стана ясно, че на 31 март херцозите на Съсекс официално ще напуснат кралското семейство, те постепенно започват да губят все повече от привилегиите, които идваха с титлите. Според официално изявление от министъра на отбраната в Канада, охраната, която в момента се грижи за Меган, Хари и сина им Арчи „постепенно ще се оттегля, за да бъде в крак с промяната на статута на тримата“.
 

„По молба на полицията във Великобритания, нашите служители осигуряваха защита на херцозите, когато те пребиваваха в Канада“, се казва в съобщението. Всичко това обаче ще приключи, когато Меган и Хари напуснат кралското семейство в края на март. 
 

Министерството на отбраната добавя, че защитата е била задължителна, тъй като херцозите са били под определението „интернационална защитена личност“. Според ООН обаче семейството на Меган и Хари няма повече да се ползва с такъв статут, тъй като те се отказват и от статута си на дипломати, пише tialoto.bg


След като Канада отказва да защитава двойката, тя ще трябва да потърси други начини за защита. Охраната може да бъде платена от самите тях или от кралското семейство. В сайта си херцозите на Съсекс пишат, че ще продължат да изискват адекватна защита за себе си и сина им. 


„Тази молба е базирана на публичния статус на херцога, който се определя от кръвната му връзка с кралското семейство, неговата военна служба, личността на херцогинята, както и заплахите, които получават двамата през цялото време“.


В  момента принц Хари е във Великобритания, където се срещна с принц Уилям и Кейт Мидълтън. Тримата посетиха няколко събития заедно из цялата страна. Меган Маркъл ще се присъедини към тях съвсем скоро, а в края на март херцозите на Съсекс официално ще напуснат кралското семейство. 


Четете още: Шей Мичъл: Критикувам се за майчинските си способности!
 

Коментари ( 0 )