IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
12:27 | 6 април 2020
Обновен: 06:44 | 17 април 2024

Силата на прополис срещу Covid-19

Можем да я приготвим и сами у дома

По материала работи: Борис Проданов
Силата на прополис срещу Covid-19

За да се предпазите от вируси, в това число и от коронавирус, всички средства са добри, дори ако говорим за народна медицина.

 

Все още няма лек за коронавирус, но има начини за намаляване на риска от инфекция. Covid-19, като всеки друг вирус, атакува имунитета на човека. Сред средствата, които укрепват имунната система, на първо място е прополисовата тинктура, смята кардиологът Владимир Хорошев, съобщава БГНЕС.

 

"Има добри и силни имуностимулиращи лекарства. Бих препоръчал на хората да използват прополисова тинктура по време на пандемията от коронавирус. Тази тинктура има отличен ефект върху имунната система. Прополисът стимулира нейната активност и по този начин намалява рисковете от заразяване", каза Хорошев.

 

Тинктурата от прополис може да се закупи готова от аптеката или при пчелари. Лекарят заяви, че можем да я приготвим и сами у дома. "Водна или алкохолна тинктура е лесна за приготвяне. Можете да направите тинктура, като използвате медицински спирт от 70 градуса. Ако нямате такъв, тогава можете да използвате обикновена водка. Прополисът се настъргва на ренде и се накисва в спирта или водката, като се оставя да постои за няколко часа. В зависимост от дозата прополис получавате 10-15 или 20 процента тинктура".

 

Важно е да запомните, че прополисовата тинктура не лекува вируси и заболявания, а само укрепва имунната система, което помага на организма сам да се справи по-безпроблемно с инфекцията.

 

Прочетете още: "Щрихи от утрото" (6.04.2020) - Как да подобрим своя тонус и повишим имунитета?

Коментари

Новини Варна