IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Лайфстайл
17:17 | 9 юли 2020
Обновен: 11:14 | 18 март 2024

10 начина да спестим от лятната почивка

Не е задължително перфектната ваканция да стопява всичките ни спестявания

По материала работи: Ставри Таргов
10 начина да спестим от лятната почивка

Лятната почивка често може да бъде сериозна дупка в джобовете ни, особено ако сме се насочили извън страната. Това обаче не трябва да ни спира, защото за посветените има много начини да се спести от разходи, без това да влияе на качеството на почивката.

 

1. Ранни резервации

 

Където и да пътувате, ранната резервация може да ви спести много излишни пари. Колкото по-близко до датата на пътуването резервирате, толкова по-скъпо ще излезе.

 

2. На кого му е нужна гледка?

 

Ако ще запазвате апартамент или стая, можете да забележите как цената се покачва в зависимост от гледката. Сумата може да ви излезе наполовина, само като се лишите от това удоволствие. Пък и в повечето случаи туристите използват стаите само за спане. Истинското приключение е навън.

 

3. Избягвайте почивните дни

 

Знаем, че всички работят и това ще е малко трудно, но всичко извън празниците е в пъти по-евтино. Дори в дните от понеделник до петък падат цените на самолетни билети и хотелски стаи просто защото са по-необичайни и неудобни за туристите.

 

4. Потърсете мнения онлайн

 

Няма да сте първите, които посещават дадено място. В интернет пространството със сигурност има мнения от хора, пътували до там. Те могат да ви дадат ценни съвети.

 

5. Пътувайте с ръчен багаж

 

Чекирането на багажа може да бъде по-скъпо и от самия самолетен билет. Всяка авиокомпания съобщава изискванията си за размери на ръчния багаж, които почти винаги отговарят на малък куфар, които би бил напълно достатъчен за една лятна почивка.

 

6. Проучете избраната дестинация

 

Предварителната подготовка може да ви спести много главоболия и пари. Проверете за безплатни атракции или интересни места, за да не съжалявате после, че сте ги пропуснали.

 

7. Използвайте градския транспорт

 

Естествено, че е по-лесно да влезете в таксито и да ви спрат, където пожелаете, но може да има също толкова удобен градски транспорт, буквално срещу стотинки. На летищата и гарите винаги има бюро „Информация“, където можете да питате.

 

8. Питайте за отстъпки

 

Няма нищо срамно в желанието да спестите пари. Повечето цени и без това са извънредно надути специално за туристите.

 

9. Възползвайте се от All inclusive

 

Много от хотелите предлагат закуски и вечери. Опитването на местната кухня определено не е за пропускане, но храната може да бъде много скъпа. Не е нужно да се охарчваме три пъти на ден.

 

10. Сувенири

 

Сувенирите винаги са привличали туристите, защото носят спомена от пътуването. Но често можете да видите едни и същи артикули на коренно различни цени. Често фактор е разположението на магазините.

 

Ако са близо до някоя забележителност или просто на известни места, цените на сувенирите могат да са в пъти по-скъпи от реалната им стойност. Същите неща може да вземете на приемливи цени от не толкова натоварените места.
 

 

Още подобни съвети на Dnes.bg

Коментари

Новини Варна