IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Морски бизнес
13:11 | 30 септември 2020
Обновен: 07:39 | 26 март 2024

Откриват процедури за концесия за морските плажове „Аспарухово“ и „Кранево - Международен детски лагер“

Цената за 20 г. за пясъчната ивица във Варна е 80 239,58 лева без ДДС

По материала работи: Ставри Таргов
Откриват процедури за концесия за морските плажове „Аспарухово“ и „Кранево - Международен детски лагер“

Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на концесия за морските плажове „Аспарухово“ в община Варна и „Кранево - Международен детски лагер“ в община Балчик.

 

Целта е обезопасяване на двата плажа и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

 

Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на всяка от двете концесии да е по 20 години. Срокът е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

 

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за морски плаж „Аспарухово“ е 80 239,58 лева без ДДС, а за „Кранево - Международен детски лагер“ - 7 446,65 лева без ДДС.

 

Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

 

С настоящото решение се цели да се обезпечат двата морски плажа със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна