IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Начало
16:52 | 31 март 2020
Обновен: 16:07 | 15 април 2024

Карантина и в "Гъбената махала" във Владиславово

Мерките, които се взимат вече дават ефект

По материала работи: Борис Проданов
Карантина и в "Гъбената махала" във Владиславово

Мерките, които се взимат вече дават ефект - движението в ромската махала не е от такъв порядък, какъвто беше преди, информира кметът на район "Владислав Варненчик" Николай Костадинов. "Хората имат респект към ситуацията". 

 

Цялата "Гъбена махала" е дезинфекцирана. Очаква се още едно цялостно дезинфекциране. На медиаторите, които осъществяват връзката между етноса и институциите е раздаден силно концентриран дезинфектант, който се разрежда с вода. С него по няколко пъти на ден се дезинфекцират местата, които обичайно се посещават от ромите. Раздадени са и маски.

 

20 % от поставените под карантина във "Владиславово" са от ромски произход. От районната администрация съвместно със служители от Трето РУ на МВР редовно обхождат махалата и следят дали се спазва карантината.  Според Костадинов засега не се налага да се затварят махалите, тъй като мерките се спазват.  По-важно е да се постигне "превантивен и възпитателен ефект", каза кметът пред БНР.

 

Още двама изгоряха с по 5 000 лв. за разходки в паркове във Варна
 

Карантина и в махалата в "Аспарухово"

 

 

Коментари

Новини Варна