Скандално: изнасилвач се върна при жертвата си във Варна
Пробол я 40 пъти с нож и се пробвал да я запали пред погледа на невръстните й деца
Публикувана: 7 Jul 2020 | 14:28

Скандален случай се разигра във Варна. 55-годишен мъж, който бе арестуван от полицията в морската столица точно преди един месец, за това че е изнасилил жената на свой познат, се опита да убие жертвата си пред погледа на трите й невръстни деца.Незнайно как и защо 55-годишният Илия М. е бил осовободен от ареста малко след задържането му в началото на миналия месец.

 

Така на 3 юли тази година той влиза в дома на потърпевшата жена около обяд, като прескача оградата. Намерил входната врата на къщата незаключена и влязъл. При вида на 55-годишния мъж жената започнала да вика за помощ. Случайно минаваща жена чува данданията, но откава да се намеси и съветва жертвата да се обърне към полицията.

 

Това изнервя още повече Илия, който взема нож от кухнята и започва да нанася удари с него по тялото на жената. При освидетелстването й съдебните медици преброили над 40 прободно-порезни рани. В един момент 55-годишният обвиняем решава да изпълни заканата си да убие жената, като я запали и със запалка, пали мокета в жилището.

 

Всички действия на обвиняемия се разиграват пред очите на децата на жертвата, които са на пет и на две години. От писъците им и виковете на жертвата Илия се уплашил и избягал, разказват от съда във Варна.

 

Точно преди един месец – на 3 юни тази година, 55-годишният Илия изнасили жената. Известно време той преследвал съпруга й и така установил адреса, на който семейството се преместило да живее, след като преди това живеели под наем в негов имот. 

 

След подаден сигнал за сексуалното насилие тогава Районната прокуратура във Варна го задържа първоначално за 72 часа. По уважено искане на прокуратурата състав на Варненския районен съд му определи най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража. Насилникът обжалва мярката си и състав на Варненския окръжен съд я отмени.

 

И днешното определение на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд. 

 

Черно море

Коментари ( 0 )