IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Начало
15:33 | 30 юли 2020
Обновен: 16:15 | 15 април 2024

Нови двама починаха от коронавирус във Варна

484 станаха заразените в областта, 41 са в болница, останалите се лекуват домашно

По материала работи: Слав Велев
Нови двама починаха от коронавирус във Варна

Нови двама души са починали от COVID-19 през изминалото денонощие във Варна, съобщават от РЗИ. Това са жени, на възраст 61 г. и 81 години. Така общо починалите за Варненска област стават 8.

 

Както съобщихме по-рано, открито е  огнище в старчески дом в к.к. "Чайка" край Варна, където от 10 проби - 9 са били положителни.

 

Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на гр. Варна и областта, РЗИ Варна информира:

 

В информационната система за COVID-19, към 00 часа на 30 юли, са регистрирани 21 нови случаи на лица от област Варна, с положителна проба за COVID-19. Положителните лица са от различни възрастови групи, основно от семейни огнища и с дифузно разпространение. Регистрирани са положителни проби на 9 лица - домуващи и 5 лица обслужващ персонал в дом за стари хора, при направени 10 теста.

 

Продължава епидемиологично проучване за установяване или липса на връзка между случаите.


 

Общо за област Варна случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 достигнаха 628. Хоспитализирани в Инфекциозна клиника гр. Варна са 41 пациента; с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 443 лица, излекувани са 154 лица.

 

Регистрирани са 2 лица, починали от COVID-19 – жени, на възраст 61 г. и 81 г. Общо починалите за Варненска област са 8.
 

Продължава епидемиологичното проучване от служителите от Регионалната здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна