IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новина на деня
15:53 | 28 юли 2015
Обновен: 09:25 | 28 март 2024

Общината ще възстанови “Водното конче”

Опасват с камери района на “Карантината”

По материала работи: Златина Добрева
Общината ще възстанови “Водното конче”

Община Варна ще поеме разходите за възстановяване дейността на окраденото преди дни съоръжение за достъп на хора с увреждания в морето на плаж “Карантината” в “Аспарухово”. Това съобщи зам.-кметът по финансовите въпроси Пейчо Пейчев. “Водното конче” бе разбито и ограбено в събота срещу неделя миналия уикенд. Наглите апаши успели да задигнат фотоволтаичния панел, който задвижва съоръжението.

Общинските финансисти са изчислили, че за целта от местния бюджет ще са необходими “няколко хиляди лева”, за да бъде осигурен и монтиран нов фотоволтаичен панел. Вече са предприети мерки за отстраняване на проблема, така че в най-скоро време нуждаещите се граждани ще могат да се възползват от новата придобивка, увери Пейчев.

Той съобщи още, че от местната власт в града смятат да поставят видеонаблюдение в района на “Карантината”, за да се ограничат подобни набези в бъдеще.

Коментари

Новини Варна