Акция "Скорост": КАТ засече 24 000 джигити за седмица по пътищата у нас
В населените места установените нарушения са 15 000
Публикувана: 14 Feb 2020 | 19:20

 

24000 случая на превишена скорост по пътищата са установени за седмица - от 31 януари до 7 февруари.

 

Те са установени с технически средства на МВР - стационарни, преносими и в патрулни автомобили, каза на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от Отдел "Пътна полиция“ към ГД "Национална полиция", пише dnes.bg.

 

В населените места установените нарушения са 15 000, а в извъннаселените – 9000, обобщи той резултатите от акция "Скорост".

 

Най-високата скорост, която е засечена по време на акцията, е в Пловдивско и е била над 170 км в час. По думите му най-често шофьорите карат с превишена скорост по големите булеварди в населените места.

 

"Тъй като условията за превишаване на скоростта там са най-добри, затова и контролът е насочен натам“, обясни Крушарски.

 

По време на проверките са отнети 709 книжки на шофьори за неплатени глоби, връчени са над 5000 електронни фиша на водачи и пътници в автомобилите. Но скоростта остава най-честата предпоставка за пътнотранспортни произшествия, поясни той

 

Това е трета поредна акция от началото на годината с акцент превишена скорост. Такива акции ще продължат, ще бъдат чести и на територията на цялата страна, за да можем да упражним превантивно ефекта на контрол, който да наложи намаляването на ПТП и дисциплиниране на водачите, допълни Крушарски.

 

 

 

 

Коментари ( 0 )