IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
17:21 | 20 март 2020
Обновен: 21:11 | 24 април 2024

Нови мерки ограничават придвижването между градовете

Безцелното движение извън дома е забранено от утре

По материала работи: Борис Проданов
Нови мерки ограничават придвижването между градовете

От 21 март със заповед на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев на територията на цялата страна се въвеждат нови мерки, свързани с ограничаване разпространението на коронавирус сред населението.

 

Преустановява се посещението на паркове, градски градини, площадки на открито и закрито. Органите на МВР ще организират КПП-та на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.

 

Ще се пропускат само лица в случай на неотложно пътуване, обусловено от доказана потребност – по здравословни причини, завръщане по настоящ или постоянен адрес, по работа. Това ще се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност.

 

Мерките се въвеждат в рамките на извънредното положение, но може да бъдат удължени. Ако не доведат до желания резултат нивото на сигурност ще бъде вдигнато. В рамките на два дни, считано от 21 март, работещите в други градове трябва да си осигурят бележка от работодател, която да предоставят на контролните органи при преминаване.

 

Лица до 60 годишна възраст нямат право да посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден от 8.30 до 10.30 ч.

 

Хората над 60 години пазаруват само между 8:30 и 10:30 часа

 

Коментари

Новини Варна