IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новина на деня
17:19 | 22 март 2020
Обновен: 18:15 | 25 март 2024

Днес се раздадоха лекарствата на всички болници

Налагаме мерките да не изтървем ситуацията, заяви ген. Мутафчийски

По материала работи: Пламен Янков
Днес се раздадоха лекарствата на всички болници

Днес се раздадоха лекарствата на всички болници. Това заяви началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Мутафчийски. 
 

 "Налагаме мерките да не изтървем ситуацията", каза той.
 

По негови думи пикът на заразата ще настъпи до три седмици, но въпросът дали извънредното положение ще бъде удължено ще се реши в последствие.
 

"Ние все още не сме тръгнали, за разлика от Испания и Италия", заяви професорът. Той обясни, че още сме в дъното на изкачването, а не е ясно кога ще започнем и с каква скорост. Благодарение на взетите мерки се катерим по този начин, това са казали американски математици, с които работят математиците от БАН", каза още ген. Мутафчийски.


Той обясни, че здравите хора получават "фалшиво спокойствие" от носенето на маски. Маските предпазват болните от разпространяване на инфекцията.


"Ако на възрастните хора дадем маски и ги изпратим навън, ние ще ги обречем на смърт", посочи още началникът на Националния оперативен щаб.
 


Още по темата: 15 са новите случаи на COVID-19 днес
 

Коментари

Новини Варна