98 бебета се родиха във Варна за първите 10 дни от извънредното положение
Броят на момчетата и момичетата е почти изравен
Публикувана: 23 Mar 2020 | 13:42

98 бебета се родиха във Варна от въвеждането на извънредното положение заради новия коронавирус. Това показа поредно проучване, направено от Медийна група „Черно море“.

 

Във втората по големина и единствената извън столицата Специализирана болница по акушерство, гинекология и неонатология във Варна новородените от 13 март досега са 41, съобщи управителят проф. д-р Емил Ковачев. 24 от тях са момичета, 17 – момчета.

 

Бял свят са видели и 5 недоносени бебета. Най-малкото от тях е едва 1 000 грама. Болницата е с трето ниво на компетентност по неонатология. От началото на годината при нас се роди и 700-грамово бебе, каза още проф. Ковачев. Новородените през 2020 г. са общо 461, уточни той.

 

Обстановката в болницата е спокойна, всички спазват изискванията, наложени заради извънредното положение. Приемат се и всички спешни случаи.

 

В МБАЛ „Света Анна“ новородените от 13 март досега са общо 42, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. 19 от тях са видели бял свят през последните 6 дни. 10 от тях са представители на силния пол, останалите на нежния. Има и двойка близнаци – момче и момиче.

 

25 бебета са поели първата си глътка въздух в Медицински комплекс „Майчин дом“ във Варна, съобщи икономическият директор Труфанка Якова.

 

От тях 15 са момчета, другите - момичета. Има и 2 двойки близнаци. Най-малкото бебе, родено тук, е било с тегло 1 980 грама, най-едрото – 4 100 грама.

 

Във всички родилни домове във Варна се спазва  строг пропускателен режим с оглед на мерките за безопасност.

 

Ставри Стефанов

 

 

Коментари ( 0 )