IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новина на деня
17:12 | 23 март 2020
Обновен: 14:08 | 23 април 2024

Ген. Мутафчийски: Нови 11 случая на коронавирус в България

Няма нови заразени пациенти във Варна

По материала работи: Пламен Янков
Ген. Мутафчийски: Нови 11 случая на коронавирус в България

Общо заболелите от COVID-19 в страната са 201. Това обяви на брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Мутафчийски. 


По негови думи новите случаи са в  Дупница, Пазарджик, Добрич и София.
 

Той заяви, че капацитетът на ВМА и „Пирогов“ вече е изчерпан и заради това Щабът ще предложи на здравния министър да издаде заповед всяка една болница, независимо от собствеността си, до 3 дни да предостави помещения за лечение на болни с коронавирус. Места трявба да включват и възможност за реанимация.
 

"Можем да очакваме съдействие от китайски лекари. Вече се водят разговори с китайското посолство. Вчера бяха изпратени преведени протоколи на СЗО до всички областни управители с молба да бъдат разпространени бързо. Утре ще бъдат изпратени актуалното ръководство на китайските медици. Също така, преди 2 седмици беше направена среща на инфекционистите в България, които дадоха своите препоръки - те също са разпространени до всички колеги в страната. Хлорикин с азитромицин - това е актуалният протокол в България", обясни ген. Мутафчийски.


Четете още: Коронавирусът удари Столична община
 

 

Коментари

Новини Варна