IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новина на деня
08:13 | 28 март 2020
Обновен: 23:31 | 22 април 2024

Още една жертва на COVID-19 у нас

313 станаха заразените в страната

По материала работи: Борис Проданов
Още една жертва на COVID-19 у нас

България мина границата от над 300 болни от COVID-19. За целия вчерашен ден има 37 нови случая на заразени. Общият им брой става 313. От коронавирус е починал и мъж, настанен в Пирогов. Това е четвърта жертва в страната от пандемията.

 

Това каза председателят на Националния оперативен щаб Бген. Венцислав Мутафчийски на редовен брифинг. В София болните вече са 200. Най-възрастният пациент е 86-годишен, а най-малкият е на 3 години, съобщи още ген.-майор Мутафчийски. 

 

"86-годишен е най-възрастният пациент, а най-малкият е на 3 години. В София има вече 200 заразени, от които 11 нови случая за нощта, общо стават 25“, посочи ген. Мутафчийски.

 

По думите му 4 от тях са от УМБАЛ „Св. Анна“ в столицата, една жена, която е лекар от Пета градска болница, един мъж от болница „Токуда“, мъж от Медицинския институт на МВР и 4 амбулаторни.

 

За целия вчерашен ден от Варна има един случай, от Пловдив са 2-ма - 83-годишен мъж и жена на 47 г. от УМБАЛ „Св. Георги“, като жената е персонал от Неврохирургията. От Бургас има 4-ма, които са семейство с две деца на 15 и 20 г. те са под домашна карантина. В Кърджали са 2-ма - мъж на 71 г. и жена на 68 г. от Ардино. В УМБАЛСМ „Пирогов“ има 11 пациенти.

 

"Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За 4 дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние", обясни още ген. Мутафчийски.

 

На въпрос от журналист какво ще се случи с хилядите студенти, които се готвят да пътуват за бригади във Великобритания, той с усмивка отговори: "Хиляди студенти не се готвят да пътуват."

 

Ген. Мутафчийски коментира и лечението с антибиотици. По думите му, те не влияят на една вирусна инфекция, а само на усложненията. 

 

Прочетете още: 

 

Нов случай на COVID-19 във Варна

 

В УМБАЛ „Св. Марина“- Варна започнаха да постъпват първите дарения за борба с COVID-19

 

 

Коментари

Новини Варна