IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
14:20 | 8 април 2020
Обновен: 15:40 | 28 март 2024

Доц. д-р Ангел Кунчев: Не отменяйте почивките си през юли и август

На Цветница и Великден обаче може да стане голяма беля, убеден е главният държавен санитарен инспектор

По материала работи: Борис Проданов
Доц. д-р Ангел Кунчев: Не отменяйте почивките си през юли и август

Главният държавен санитарен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев призова хората да не бързат да отменят резервациите си за летни почивки през юли и август заради коронавируса. Голямото предизвикателство пред страната са предстоящите празници - Цветница и Великден.

 

Един страх имам, ако се успокоят малко хората и дойдат двата празника, можем да направим голяма беля. Молбата ми е, толкова устискахме цял месец, да продължат още две седмици, за да не се удавим като власите накрая на Дунав. Оптимистично погледнато, ако някой има резервация за море за юли и август да не я отменя, защото имам надежда, че може да я осъществи!

 

В Пловдив днес той инспектира взетите противоепидемични мерки на Четвъртък пазара, след като здравното министерство разреши тържищата да работят, и припомни какви са изискванията.

 

Мерките предвиждат по- голяма площ, добра организация за посетителите, така че да се движат в една посока, за да няма пресрещане. Да има регулиранe на влизане, за да няма струпване. Всички търговци да са с предпазни средства - маски, ако може и шлемове. Важно е също да има обособени места за производителите, а не само за прекупвачи.

 

Д-р Ангел Кунчев заяви още, че няма проблем да работят и фризьорските салони, ако също спазват противоепидемичните мерки: "Когато е създадена организация, с предварително уговорен час, не се събират повече от двама - трима души и те имат маски, няма проблем тези обекти да работят."

 

КРОСС

 

Прочетете още: Борисов уверява Мангъров, че правителството се вслушва във всяко експертно мнение

Коментари

Новини Варна