IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
08:10 | 20 май 2020
Обновен: 23:30 | 25 април 2024

33 нови случая на коронавирус у нас

Четерима са починалите за денонощието

По материала работи: Слав Велев
Доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб. Снимка: Министерски съвет

Установените нови случаи на Covid-19 за деня са 33, като потвърдените стават общо 2292, заяви доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб.

 

На редовния брифинг тази сутрин той съобщи, че до 21 ч на 19 май са изследвани 1432 проби, като общият брой на тестуванията са 68 243 или 9749 на един милион души население

 

Активност е отбелязана в 8 области.

 

От новите 33 случая в болница са 21.

 

Разпределението в страната: София - 12 (двама са приети на болнично лечение - съответно в „Пирогов“ и ВМА, и 10 амбулаторни), Плевен - 4 нови случая, Благоевград, Видин, Пазарджик, Сливен и Ямбол - по 3, област Враца - 2 нови случая.

 

Деца под 18 години - един нов случай, на 13-годишно дете в София.

 

Медицински персонал - два нови случая, съответно в област Враца и в област Плевен.

 

Излекуваните - нови 38 пациенти с отрицателен PCR тест и липса на клинична симптоматика за респираторно заболяване. Те са разпределени в София, Бургас, Ямбол, Пловдив, Сливен, Смолян и Хасково.

 

За втори ден след обявеното вчера излекуваните са повече от новозаразените.

 

Починали за деня - четири нови случая: мъж на 71 години в „Пирогов“ с придружаващи заболявания хронична сърдечна недостатъчност и хронична бъбрена недостатъчност, който е прехвърлен от дома за стари хора в Гара Орешец; жена на 92 години в столичната болница „Света Анна“ с придружаващи заболявания артериална хипертония и стеатоза на черния дроб, която е пациент от дома за стари хора в град Кула; мъж на 53 години, починал в МБАЛ Търговище, за който към момента няма данни за придружаващи заболявания; мъж на 36 години в МБАЛ Ямбол с декомпенсиран диабет.

 

 

 

Близо 95 000 нови случая за изминалия ден са регистрирани в света, днес се очаква общата бройка да премине 5 млн. души.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна