IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
17:09 | 25 май 2020
Обновен: 11:58 | 25 април 2024

Браншовици искат кризисен щаб за туризма във Варна

От туристическата камара настояват общината да финансира чартърните полети, по-ниско тротоарно право и повече реклама

По материала работи: Слав Велев
Браншовици искат кризисен щаб за туризма във Варна

Една от най-важните мерки за възстановяването на туризма във Варна, която трябва да бъде предприета, е създаването на кризисен щаб, където да има чуваемост между бизнеса и общината. Писмо с поредица от предложения за предприемане на тази и други антикризисни мерки е изпратено от всички браншови организации, свързани с този отрасъл, до кмета на общината Иван Портних. Това съобщи пред Радио Варна Илин Димитров, председател на Варненската туристическа камара. 

 Илин Димитров

 

Това е ново писмо по инициатива на Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите и на Павлин Косев,  председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, уточни Димитров. Под него са се подписали висчки от брашна.

 

Освен този кризисен щаб между бинеса и общината, трябва да има и работна група.

 

От туристическата камара настояват от общинския бюджет да бъдат финансирани частично стойността на чартърните полети до летище Варна, по-ниско тротоарно право и други, подчерта Димитров.

 

Той поиска още да се засили партньорството с Русия, и изобщо по линия на побратимените градове.

 

Черно море 

Коментари

Новини Варна