IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
09:20 | 29 май 2020
Обновен: 20:31 | 14 април 2024

Бум на насилието над животни у нас

Днес граждани излизат на протест, настояват за среща с Борисов

По материала работи: Слав Велев
Бум на насилието над животни у нас

Бум на насилието на животни през последно време у нас. Случаите в сравнение с миналата година са двойно повече. Това разкри Мартин Янчев, председател на Асоциация "M&M - Помощ за животните - БГ", предаде "ДНЕС.bg".

 

От неправителствената организация ще провадт протест срещу насилието над животни от 13:30 до 17:00 ч. пред Министерския съвет в София. Протестиращите ще настояват за предприемането на по-строги мерки срещу умишленото насилие над животните, защото те са на мнение, че извърителите не претърпяват никакви наказания.  
 

"2019 г. организирахме подписка срещу извършителите на зверства. Имахме над 2 500 подписа, пуснахме ги към четири прокуратури с въпрос към тях – какво се случва с извършителите, докъде са стигнали преписките и досъдебните производства и за съжаление, не получихме положителен отговор от тях, което доведе нещата да ескалират и да излезем на протест. Не е идеята ние да се саморазправяме с извършителите на зверства. Идеята е законът да ги смачка, а не ние."
 

 

Протестиращите ще настояват и за среща с премиера Бойко Борисов.

 

Коментари

Новини Варна