Туристи от 29 държави приемаме от днес
Списъкът подлежи на актуализация и допълване в зависимост от развитието на епидемичната обстановка
Публикувана: 1 Jun 2020 | 10:51

От днес България ще приема туристи от 29 държави, без да бъдат поставяни под карантина. Това съобщават от Министерството на туризма във връзка със старта на летния сезон, което е въз основа на заповед на министъра на здравеопазването.

 

От 1 юни на територията на България с цел туризъм могат да влизат през всички гранични пунктове пристигащите от Австрия, Нидерландия, Германия, Полша, Гърция, Дания, Румъния, Естония, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Кипър, Франция, Латвия, Хърватия, Литва, Чехия, Люксембург, Исландия, Норвегия, Лихтенщайн, Швейцария, Сан Марино, Андора, Монако, Ватикана, Сърбия и Северна Македония.

 

Списъкът подлежи на актуализация и допълване в зависимост от развитието на епидемичната обстановка и решенията на правителството на България.

 

Мярката важи за пристигащите от гореизброените държави, които са граждани на ЕС, Шенген, Великобритания и Северна Ирландия, Сърбия и Северна Македония.

 

Лицата, които не се поставят под карантина, както и лицата, които преминават транзитно през територията на страната, представят на органите на граничния здравен контрол декларация по образец, с която се задължават да спазват въведените противоепидемични мерки, както и че са запознати с рисковете от заболяването COVID-19.

 

Черно море

Коментари ( 0 )