IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новина на деня
16:23 | 12 юли 2020
Обновен: 11:59 | 25 април 2024

Нов извънреден брифинг - пак отварят дискотеките

Разрешиха отново и сватбите

По материала работи: Слав Велев
Жени Начева; Снимка: МС

Oтпадат ограниченията за нощните заведения, при спазване на всички мерки за дистанция. Груповите събития на открито, както и сватбите също се разрешават, заяви зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева, предаде "ДНЕС.bg".

 

Промяната в заповедта на здравния министър идва два дни, след като бяха въведени част от ограничителните мерки заради високия брой заразени с коронавирус у нас.

 

Разрешава се посещението на нощните заведения на открито и закрито при спазване на площ от 1 кв. м на човек., допълни зам.-здравният министър. Промените влизат в сила от утре.

 

„Всички заведения са оборудвани с всичко необходимо и считаме, че е абсолютно безопасно да се посещават. Не мислим, че ние сме развъдник на заразата. В момента единственият затворен бранш е този на нощните заведения, а заетите в него са 80 000”, заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

 

„След като толкова много хора могат да бъдат по площадите, не считаме, че ние трябва да стоим без работа и пари. Броят на заразените не е скочил заради заведенията”, допълни Алибегов.

 

Още новини свързани с разпространението на пандемията от коронавирус четете на "ДНЕС.bg"

Коментари

Новини Варна