Трима починаха за ден от коронавирус във Варна, един от случаите е в дом "Гергана"
623 са активните случаи на COVID-19 в областта, стартира спешна проверка в дома за стари хора на Дружба
Публикувана: 4 Aug 2020 | 12:48

Трима души са починали от коронавирус през изминалото денонощие във Варна, съобщиха от РЗИ. Единият от случаите е в дома за страи хора "Грегана".

 

В единния информационен портал за COVID-19, за последното денонощие, са регистрирани 42 нови случаи на лица от област Варна, с положителни проби за COVID-19.

 

Общо за област Варна случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 833. Хоспитализирани в Инфекциозна клиника гр. Варна са 43 пациента; с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 580 лица, излекувани са 211 лица. Починали са нови 3 лица, едното от които е от ДСХ „Гергана“.


По повод починалото лице, с регистрирана положителна проба за COVID-19, настанено в Дом за стари хора „Гергана“, гр. Варна, служителите на РЗИ извършват епидемиологично проучване. Взети са проби за лабораторни изследвания на всички от персонала и от домуващите. Чакат се резултатите.


Продължава епидемиологичното проучване от служителите от Регионалната здравна инспекция за установяване на епидемиологична връзка при положителните лица и предприемане на мерки към контактните лица.

 

Черно море

Коментари ( 0 )