IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
14:15 | 5 август 2020
Обновен: 01:56 | 13 април 2024

6 станаха жертвите на COVID-19 в дом "Свети Георги" във Варна

640 са активните случаи на коронавирус в областта

По материала работи: Слав Велев
6 станаха жертвите на COVID-19 в дом "Свети Георги" във Варна

Служителите на РЗИ- Варна извършиха епидемиологични проучвания в два обекта за предоставяне на социални услуги, във връзка с регистрирани положителни проби на настанени в домовете потребители и на обслужващия персонал, съобщиха от здравната инспекция в града.

 

В частен дом за стари хора и за хора с деменция «Свети Георги» - Варна, са изследвани 249 потребители – 93 са с положителни резултати за COVID-19, 6 лица от тях са починали. Изследвани са 40 лица от обслужващия персонал – от тях 9 са с положителни проби за COVID-19, един е хоспитализиран на интензивно лечение в УМБАЛ "Света Марина" - Варна.
 

В дома за стари хора и за лица с физически увреждания "Гергана" са взети са общо 162 проби от домуващите и обслужващия персонал. От тях 26 лица (домуващи) са положителни за COVID-19, като 1 лице е починало. Сред персонала са регистрирани 2 случая на положителни за COVID-19.

 

Служителите на РЗИ-Варна продължават епидемиологичното проучване и пробонабирането на материал за лабораторно изследване.


С цел ограничаване разпространението на заболяването, инспекторите са предписали необходимите противоепидемични мерки, които ще бъдат обект на последващ и контролни проверки.

 

В единния информационен портал за COVID-19, за последнотоденонощие, са регистрирани 31 нови случая на лица от област Варна, с положителни проби за COVID-19.


Общо за област Варна случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 864. Хоспитализирани в Инфекциозна клиника гр. Варна са 41 пациента; с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 599 лица, излекувани са 217 лица.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна