IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новина на деня
12:48 | 5 август 2020
Обновен: 13:43 | 23 април 2024

Борисов пред ГЕРБ: Винаги съм готов да си тръгна! 11 пъти сме печелили избори, не ни е страх от служебно правителство

Ще предложа вариант аз да си тръгна, но да продължи правителството, заяви премиерът

По материала работи: Слав Велев
Борисов пред ГЕРБ: Винаги съм готов да си тръгна! 11 пъти сме печелили избори, не ни е страх от служебно правителство

Винаги съм готов да си тръгна! 11 пъти сме печелили избори, не ни е страх от служебно правителство... на коалиционните партньори ще предложа вариант аз да си тръгна, но да продължи правителството. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ в София. 

 

Ръководни кадри и членове на управляващата партия се събраха в София Тех Парк. Форумът бе открит от кмета на Враца Калин Каменов. 

 

"Каква алтернатива биха могли да ни покажат нашите опоненти. Какво направихме с нашите коалиционни партньори през тези години - да повтарям, че морето ни е най-чисто, да изброявам магистралите, които сега може да ги блокират, преди нас нямаше какво да блокират. Имат какво да блокират, да спират. Много пъти сме говорили за нашите успехи. Най-важното е, че когато беше финансовата криза успяхме като правителство да запазим държавата, но и да вдигаме БВП в милиарди на година", обяви в началото Борисов.

 

Пред ГЕРБ той изтъкна, че сме се справили най-бързо с пандемията. "Всяка година вдигахме доходите, на учителите двойна заплата", припомни премиерът.

 

Той коменитра, че в момента контрабандата е под 3%. 

 

Речта му бе прекъсната за кратко от викове на протестиращи, а той реагира, че "това е демокрацита".

 

"Аз съм най-проверяваният политик. Единственото, което не направихме е, че не издигнахме наш кандидат за главен прокурор. Не моя подпис седи под указа на президента Радев. 11 пъти подред сме печелили изборите, три пъти със служебно правителство, като последното беше на президента Радев. Наслагва се тема, че ни е страх от службено правителство. Да, не вярваме на Радев, че ще направи честни избори, не ни е страх от служебно правителство. Без Народно събрание не може да се обявява извънредно положение, ако пандемията нарасне, не може да се теглят заеми, ако икономиката блокира. Не може да се приеме бюджет", изброй Борисов. Друго, което изтъкна, че не може да се свръщи без действащ парламент е въвеждането на машинно гласуване.

 

"Ние от ГЕРБ с ДПС не сме правили коалиция и никога няма да правим. Нашите партньори са Патриотичния фронт и СДС. "Не знам дали колегата Христо Иванов си дава сметка, че с това, което прави връща точно тези хора, срещу които са атаките", каза още Борисов.

 

"Готов съм по всяка време да си тръгна. Заради мен не искам да има напрежение, аз не съм Радев да се радвам на хората като се бият по улиците. Ние сега или органите на реда да ги вкараме да работят по маса време, или в същото време пазейки цялата дисциплини да ни обвиняват като провокатори. Аз ще продължа разговори с партньорите и ще предложа вариант да си тръгна и да продължи правителството без мен", заяви Борисов и разкри, че бил готов още днес да каже кога ще подаде оставка, но заради тригодишната работа с коалиционните партньори следва да се проведе този разговор. "Един ден повече не трябва да седим в управление, ако хората не ни искат", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

 

"Още днес ще обсъдя оставката си с коалиционните партньори. Трябва да осигуриме стабилността! Идват много тежки месеци, даже години. Зимата ще е страшно. Нас ни трябва вот, трябва да спечелим доверието на хората. Трябва да намерим вариант. Никога не съм ви подвел, за това ГЕРБ винаги е печелила избори!", коментира премиерът и разказа случки от историята на създаването на партията. "Трябва да се върнем при корените си. Нашата сила са хората, винаги сме правили всичко заради тях! Ще проведем много разговори с вас. Искам да мислите! Ясен ли съм?!", завърши лидерът на ГЕРБ и премиер на страната.

 

"Емо, съжалявам че не те издигнах за главен прокурор", обърна се Борисов към евродепутата Емил Радев от Варна. "Но никога не съм се месил в останалите власти", добави премиерът.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна