IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новина на деня
16:03 | 6 август 2020
Обновен: 18:49 | 14 април 2024

Половината от новите случаи на К-19 са от Дома за възрастни "Гергана"

В болница са 57 души, на домашно лечение са 596 души, съобщават от РЗИ

По материала работи: Ставри Таргов
Половината от новите случаи на К-19 са от Дома за възрастни "Гергана"

В единния информационен портал за COVID-19 за последното денонощие са регистрирани 54 нови случая от област Варна, от които 26 са от Дом за стари хора и за лица с физически увреждания «Гергана» във Варна, а останалите 28 са от различни възрастови групи, основно от малки огнища и с дифузно разпространение.

 

Продължава епидемиологично проучване за установяване или липса на връзка между случаите. Това съобщават от РЗИ в морската столица.

 

Общо за област Варна случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 918.

 

Хоспитализирани са 57 души; с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 596, излекувани са 266.

 

Всички служители и потребители в частен Дом за стари хора и за хора с деменция «Свети Георги» - Варна, и дом за стари хора и за лица с физически увреждания «Гергана» във Варна са изследвани.

 

Служителите на РЗИ - Варна, извършиха епидемиологични проучвания в двата обекта за предоставяне на социални услуги във връзка с регистрирани положителни проби на настанени в домовете потребители и на обслужващия персонал. Бяха дадени указания за спазване на предписаните противоепидемични мерки.

 

Продължава епидемиологичното проучване от служителите от Регионалната здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна