IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новина на деня
16:13 | 9 август 2020
Обновен: 13:44 | 23 април 2024

"Зелен коридор" за туристите от летището до хотела

Трябва да убедим хората, че разпространението в област Варна и Добрич е клъстерно и по-конкретно в старчески домове, категорични са от бранша

По материала работи: Слав Велев
"Зелен коридор" за туристите от летището до хотела

Да се осигури "зелен коридор" за туристите от летището до хотела. Директният трансфер на гостите до  мястото за настаняване ще намали физическите контакти и ще осигури безопасност. Тази възможност бе обсъдена по време на срещата между вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и представители на германските туроператори в Златни пясъци, предаде "Стандарт".

 

Дискусията се проведе няколко дни, след като германските власти въведоха предупреждения за пътуване за областите Благоевград, Добрич и Варна.

 

“Няма да допусна в нито едно място за настаняване – нито по Черноморието, нито във вътрешността на страната, да не се спазват мерките за безопасност” , заяви министър Николова. По думите й сега е най-подходящият момент да привлечем туристите с това, че сме сигурна дестинация, за да могат да се върнат догодина, когато сезонът също се очаква да бъде тежък.

 

Николова запозна присъстващите с предприетите от нея мерки относно предупрежденията за пътуване. Още на 7 август вицепремиерът е изпратила писмо до Министерство на външните работи за предприемане на бърза реакция на висше дипломатическо ниво и за защита на българската национална позиция.

 

Ресорният министър и туроператорите бяха единодушни, че трябва да се противодейства на черни реклами като репортажа от Златни пясъци, който показва, че по време на организирани забавления в нощни барове на открито не са спазвани въведените от българските власти противоепидемични мерки. Представителите на бранша предложиха да бъде направен доклад за обстановката конкретно в курортите около Варна, да се предложат мерки.

 

„Трябва да убедим хората, че разпространението в област Варна и Добрич е клъстерно и по-конкретно в старчески домове“, категорични бяха те.

 

Според данни на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) от началото на летния сезон – 1 юни, до 6 август 2020 г. над 34 000 германски туристи за пренощували в местата за настаняване у нас. Най-голям брой от тях са отседнали в Златни пясъци – 7 721, Слънчев бряг – 7 490, Албена - 2 581, София – 1 921, Варна – 1 875. Допълнителни информация сочи, че от началото на годината до началото на август туристите от Германия, нощували у нас, пък надхвърлят 48 000. Също така за периода януари – юни 2020 г. на ГКПП са отчетени над 38 756 посещения немски туристи, което е спад от 82,5%.

 

Още по темата:

 

 

Коментари

Новини Варна