IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:45 | 19 септември 2020
Обновен: 00:45 | 19 април 2024

Каракачанов от Варна: Определени среди в България пречат на проекта за нови кораби на ВМС

Ремонтираме два СУ-25 в Беларус, чакаме ги да си дойдат

По материала работи: Слав Велев
Каракачанов от Варна: Определени среди в България пречат на проекта за нови кораби на ВМС

Осигурени са пари и до края на тази година ще започне модернизацията на 40 танка Т-72, каза днес във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов, предаде БТА. По думите му тя ще се извършва в България.

 

До дни ще се върнат първите два самолета СУ-25 от тези, които миналата година изпратихме на ремонт в Беларус, каза министърът. Той допълни, че в началото на следващия месец предстои наша делегация да посети в САЩ завода, където се строят самолетите Ф-16. Каракачанов уточни, че изпълнението на този проект върви по график. Вече са заделени необходимите пари за инфраструктурата на летищата в Граф Игнатиево и Безмер. Средствата ще бъдат инвестирани поетапно през следващите три години, когато ще бъдат посрещнати и първите самолети Ф-16. Междувременно ще тече и обучението на пилотите. Първата група вече отидоха, в нея са включени хората, които после ще бъдат инструктори у нас, допълни Каракачанов.

 

За проекта за построяване на нови кораби за Военноморските сили министърът посочи, че има опити на определени среди в България да попречат на изпълнението му. По думите му една от фирмите е завела съдебни дела. „Адвокатът им е доста политически ангажиран и се прави всичко възможно да се спре проектът. Аз виждам опити за лобистки интереси, но докато съм министър, това няма да се случи“, посочи Каракачанов.

 

След четвърт век мачкане на армията и липса на политическа визия все повече хора разбират, че тя е един от най-важните стълбове на държавността, обобщи той. По думите му младите българи започват да осъзнават, че войнската професия е добра перспектива за кариерно развитие и затова през последните години интересът към военните училища у нас непрекъснато се увеличава.

 

Коментари

Новини Варна