IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Област Варна
09:55 | 20 ноември 2018
Обновен: 21:12 | 18 април 2024

Четири каруци с незаконно добита дървесина спипаха във Варненско

В рамките на изминалата седмица в горските и ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени 804 проверки

По материала работи: Пламен Янков
Четири каруци с незаконно добита дървесина спипаха във Варненско

Четири каруци с незаконно добита дървесина, са задържани при проверки на горските стражари във Варненско.

 

Две от каруците, натоварени с 2 куб. м дърва за огрев, са конфискувани на територията на ДГС „Варна”. За нарушенията са съставени четири акта и четири констативни протокола по Закона за горите.


Други четири акта са съставени при обход в ДЛС „Шерба”, където служителите на стопанството са разкрили незаконната сеч на 1,2 куб. м дърва за огрев. Дървесината и двете каруци, с които нарушителите се опитали да я транспортират, са задържани.


В рамките на изминалата седмица в горските и ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени 804 проверки. 170 от тях са на обекти за добив на дървесина, 312 – на превозни средства, а 322 – на физически лица, от които 267 са ловци. Съставени са общо 14 акта и 7 констативни протокола по Закона за горите.


От СИДП апелират при съмнения за незаконна сеч или други нарушения в горите гражданите да подават сигнали на телефон 112. 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна