Четири каруци с незаконно добита дървесина спипаха във Варненско
В рамките на изминалата седмица в горските и ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени 804 проверки
Публикувана: 20 Nov 2018 | 9:55

Четири каруци с незаконно добита дървесина, са задържани при проверки на горските стражари във Варненско.

 

Две от каруците, натоварени с 2 куб. м дърва за огрев, са конфискувани на територията на ДГС „Варна”. За нарушенията са съставени четири акта и четири констативни протокола по Закона за горите.


Други четири акта са съставени при обход в ДЛС „Шерба”, където служителите на стопанството са разкрили незаконната сеч на 1,2 куб. м дърва за огрев. Дървесината и двете каруци, с които нарушителите се опитали да я транспортират, са задържани.


В рамките на изминалата седмица в горските и ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени 804 проверки. 170 от тях са на обекти за добив на дървесина, 312 – на превозни средства, а 322 – на физически лица, от които 267 са ловци. Съставени са общо 14 акта и 7 констативни протокола по Закона за горите.


От СИДП апелират при съмнения за незаконна сеч или други нарушения в горите гражданите да подават сигнали на телефон 112. 

 

Черно море

Коментари ( 0 )