IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
15:29 | 18 март 2019
Обновен: 14:35 | 28 март 2024

Голямото предаване на пластмасови капачки във Варна ще е на 13 април

Организаторите на кампанията готвят изненади за децата

По материала работи: Ставри Таргов
В тези метални „сърца“ в някои градове се събират капачки, които после потеглят към Варна.

Поредната мащабната акция за събиране на пластмасови капачки за рециклиране ще е на 13 април т.г. във Варна. Това съобщи в сутрешния блок на тв „Черно море“ с водещ Иван Барбов Владислав Николов от сдружение „Аз вярвам и помагам“ .

 

Капачките ще се предават на пиацата пред Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ от 9 до 16 ч.  Те трябва да са в торби или чували. За улеснение на гражданите, които ще дойдат с автомобили, пиацата ще е освободена от таксита и там ще може да се спира за кратко.

 

След това колите могат да  паркират безплатно например, под Синия пазар, където Синята зона няма да действа, тъй като е събота. И техните водачи могат да се присъединят отново към нас, поясни Николов. Готвим и нещо много значимо за забавление на децата, което ще обявим седмица преди акцията, добави той.

 

Според проявения досега интерес се очаква събитието да бъде посетено при хубаво време от 20 000 – 25 000 души. Затова организаторите ще разчитат и на помощта от доброволци, които могат да заявят желание си чрез фейсбук.   

 

Николов каза също, че напоследък са зачестили опитите за дискредитиране на сдружението. В интернет са се появили снимки на незаконно сметище в с. Тополи с надписи „Ето къде отиват Вашите капачки“. След направената проверка на място се оказа, че става дума за отпадни пластмасови продукти, които не стават за рециклиране. 

 

Всички капачки, които събираме, се товарят на тирове и изпращат веднага за рециклиране в специализирано предприятие, бе категоричен Николов.

 

Досега в резултат на кампанията са купени 5 модерни медицински апарата, които са спасили живота на стотици бебета. Предадените за рециклиране капачки са 69 тона. Най-радостното е, че и медици от различни заведения се свързват с нас, за да включат в кампанията. Това говори, че всички се обединяваме около каузи и се превръщаме в модерно общество, обобщи още Николов.

 

Ще припомним, че в деня на акцията могат да се носят всякакви пластмасови капачки – от безалкохолни напитки, омекотители, химически препарати и други. Те ще се разтоварват в специални контейнери.

 

Ставри Таргов
 

 

Коментари

Новини Варна