Задържаха две каруци с незаконни дърва във Варненско
Общо 14 акта са съставени при проверки на горските стражари към Североизточно държавно предприяти
Публикувана: 2 May 2019 | 9:59

Общо 14 акта са съставени при проверки на горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

 

8 от актовете са в резултат от интензивния обход на горите във Варненска област, където са задържани две каруци с незаконна дървесина. Служителите на ДГС „Цонево” са конфискували каруца с 0,5 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев. На установените нарушители са съставени 4 акта.

 

С два констативни протокола са приключили проверките през изминалата седмица в ДЛС „Шерба”. Служителите на стопанството са разкрили незаконната сеч на 1 куб. м дървесина. Задържана е каруцата, с която нарушителите се опитали да пренесат дървата.

 

0,5 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев пък са задържани в ДГС „Варна”, където горските стражари са съставили 2 акта.

 

 

По два акта са съставени и при обхода на горските стражари към ДЛС „Паламара” и ДГС „Омуртаг”, а четири – при системните проверки в ДЛС „Черни Лом”. Съставени са общо 23 констативни протоколи.

 

 

През изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени общо 529 проверки. 246 от тях са в обекти за добив на дървесина, 225 - на превозни средства, а 58 - на физически лица, от които един ловец и двама любители на риболова.

Коментари ( 0 )