Осветиха новата сграда на детска градина „Иглика“ във Варна
Това е второ мащабно строителство, което се извършва в детското заведение в рамките на 5 г.
Публикувана: 21 Nov 2019 | 13:08

Новият корпус  на ОДЗ „Иглика“ в кв. Виница бе осветен днес в присъствието на деца, учители и родители. Строежът започна през месец юли м.г. и завърши за една година. В новото крило има 4 групи, медицински кабинет, стаи за персонала, изградена е и топла връзка с другата сграда на  детското заведение. По време на ремонта бе разширено дворното пространство, където вече има четири площадки за игри. 

 

„В Деня на християнското семейство, полежавам на всички да бъдете задружни и сплотени в грижите за нашите деца“, заяви кметът Иван Портних, който бе гост на тържеството. „Трябва да мислим и за още една сграда във Виница, тъй като децата в квартала се увеличават. Знаете, че работим по изграждане на нов парк със спортен комплекс, след което ще ремонтираме и улицата до детската градина“, каза кметът Иван Портних.

 

Гости на събитието бяха и Петя Проданова, кмет на район „Приморски“, Елена Кенарова, началник-отдел „Образование" в община Варна. Поздравления отправи и директорът на ОДЗ „Иглика“ Марчела Петрова.

Това е второ мащабно строителство, което се извършва в детското заведение в рамките на 5 г. През 2014 г. бе изграден нова сграда, чрез която бяха осигури допълнителни 60 места за деца. Средствата – около 4 млн. лв., бяха осигурени от държавата – за строителство на сгради в ОДЗ „Иглика“ и в ОДЗ 11 във “Владиславово”.

 

Прочетете още: ОбС - Варна, ще работи с нов правилник

Коментари ( 0 )