IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Област Варна
14:52 | 9 декември 2019
Обновен: 01:45 | 24 април 2024

Отмениха водния режим в Солник, Голица и Булаир

В две от селищата водата все още не може да се пие

По материала работи: Ставри Таргов
Отмениха водния режим в Солник, Голица и Булаир

Заради падналите валежи водният режим в селата Солник, Голица и Булаир е отменен, съобщават от Регионалната здравна инспекция(РЗИ) във Варна. Това е станало със заповед на кмета на Долни чифлик.

 

Резултатите от извънредните лабораторни изследвания на РЗИ – Варна, показват, че качеството на питейната вода в селата Голица и Булаир все още не е възстановено напълно.

 

Във връзка с това препоръките са водата от централната водоснабдителна система в двете селища все още да не се ползва за пиене и приготвяне на храна.

 

Информирани са кметът на община Долни чифлик и управителят на „В и К Варна”, които от своя страна са длъжни да уведомят по подходящ начин засегнатото население и да предприемат необходимите мерки по компетентност.

 

В началото на ноември Здравната инспекция връчи предписания на директорите на училището и на детската градина в с. Голица за ползване на бутилирана вода за пиене и приготвяне на храна и за снабдяване с достатъчно количество резервни съдове за съхранение на вода за битови нужди.

 

Ставри Стефанов

 

Коментари

Новини Варна