Отмениха водния режим в Солник, Голица и Булаир
В две от селищата водата все още не може да се пие
Публикувана: 9 Dec 2019 | 14:52

Заради падналите валежи водният режим в селата Солник, Голица и Булаир е отменен, съобщават от Регионалната здравна инспекция(РЗИ) във Варна. Това е станало със заповед на кмета на Долни чифлик.

 

Резултатите от извънредните лабораторни изследвания на РЗИ – Варна, показват, че качеството на питейната вода в селата Голица и Булаир все още не е възстановено напълно.

 

Във връзка с това препоръките са водата от централната водоснабдителна система в двете селища все още да не се ползва за пиене и приготвяне на храна.

 

Информирани са кметът на община Долни чифлик и управителят на „В и К Варна”, които от своя страна са длъжни да уведомят по подходящ начин засегнатото население и да предприемат необходимите мерки по компетентност.

 

В началото на ноември Здравната инспекция връчи предписания на директорите на училището и на детската градина в с. Голица за ползване на бутилирана вода за пиене и приготвяне на храна и за снабдяване с достатъчно количество резервни съдове за съхранение на вода за битови нужди.

 

Ставри Стефанов

 

Коментари ( 0 )