IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
14:14 | 19 май 2020
Обновен: 10:28 | 21 април 2024

2 г. затвор с 4 години изпитателен срок за наркоразпространителка в Суворово

Одобреното от съда споразумение е окончателно

По материала работи: Ставри Таргов
2 г. затвор с 4 години изпитателен срок за наркоразпространителка в Суворово

Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 34-годишната Емилия Костадинова, с което тя се признава за виновна, че без надлежно разрешително държала високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

 

Емилия Костадинова, родена във Варна, живее в гр. Суворово, с основно образование, неосъждана, не работи.

 

Тя се призна за виновна, че на 09.03.2020 г. в гр. Суворово, държала с цел разпространение марихуана и метамфетамин всичко на обща стойност 139,31 лв., като на същата дата разпространила на 19-годишен младеж  част от наркотика.

 

Второто обвинение спрямо нея е, че на 09.03.2020 г. в Суворово държала сума от 240 лв., за които знаела, че са придобити чрез тежко умишлено престъпление – разпространение на високорискови наркотични вещества.

 

Пред съда Емилия заяви, че разбира обвинението, признава се за виновна, разбира последиците от споразумението, доброволно го е подписала и се отказва  от разглеждане на делото по общия ред.

 

 

Варненският окръжен съд, след като се запозна с изготвеното споразумение, намери, че същото не противоречи на закона и морала и го одобри.
 

 

За извършеното деяние, 34-годишната жена прие да изтърпи най- тежкото от двете й наложени наказания, а именно „лишаване от свобода“ за срок от  2 години, изпълнението на което, да бъде отложено с изпитателен срок от 4 години и наказание „глоба“ в размер на 5 000 /пет хиляди/ лева.

 

Наложена й беше и пробационна мярка – „задължителна регистрация по настоящ адрес“ – за срок от шест месеца с периодичност на срещите два пъти седмично. Възпитателните грижи през останалия изпитателен срок се възлагат на РУ - Девня.

 

Емилия Костадинова следва да заплати разноските направени по делото в размер на 711,36 лв. в полза на държавата по сметка на ОД-МВР-Варна.

 

Одобреното от съда споразумение е окончателно.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна